Budget queens

Primark budget queens

Voor de vakantie hebben wij ons gek gemaakt met een wishlist van items die mee moeten. Deze items moeten enkel nog gekocht worden. Na wekenlange search en aankopen online, besluiten we dat het tijd is voor een shopdag. Maar moeten we voor het zomergoed dit keer weer een groot bedrag uitgeven? Waarom proberen we de koopjes gevoelige Primark niet?

De tweede zaterdag op rij gaan we vroeg op pad. Met de mindset dat we niet teveel nodig hebben, moeten we vast een paar leuke tops kunnen vinden. Binnen in de Primark worden we overwhelmed door de grootte van het gebouw en de horde aan mensen. De verzameling die bonter is dan alles wat er in de kledingrekken te vinden is.

Bij het voelen van een tinteling in haar arm, stopt mijn nicht voor een adempauze. Bij stilstand valt het ineens op, we slepen al enige tijd een overvolle shopmand met ons mee. Wat hebben we er in hemelsnaam in zitten? Zo veel kunnen we toch niet gekocht hebben? Niet nu al. Het is pas … Yep, het is al kwart over 1. We zijn 3,5 uur non stop aan het shoppen geweest als twee bezeten gekken, die vast geen overvolle kledingkast thuis hebben.

Bij een eerste aanblik in de shopmand, zie ik de overvloed aan pastel, fleurige printen, shorts, sterren en de rest van papegaai fluorland verzameld. Heb ik dit nodig? Een aantal artikelen worden eruit gehaald en we sluiten ons aan in de rij voor de kassa. Als lammeren die afgevoerd worden naar de slachtbank staat iedereen in de wachtrij ijzig stil. Ik vermoed dat zij geen idee hebben wat het bedrag van het aantal gehamsterde artikelen bedraagt.

Gelukkig had ik mijn budget wise nicht bij me die even een snelle berekening heeft gemaakt van onze kosten. Waarna we nog even langs de Home afdeling zijn geshopt voor een badmat, voor in mijn denkbeeldige badkamer en een koffiebeker, voor yoghurt drink in mee te nemen naar werk.

IMG_1281

Bepakt met een arm vol aan big size Primark tassen, ploffen we neer in de trein, ons afvragend of we wel alles hebben? “Misschien moeten we nog even langs de Action, gewoon in het thema van de dag” suggereert mijn nicht. En ja hoor, daar gaan we, de budget queens herself, lopen na een volle dag shoppen in de Primark, waar we onderweg naar de trein nog een paar vestjes en deze broeken scoorde …

IMG_1283

… richting de Action, waar we meteen door een verkoopster geattendeerd worden op de tijd. Het is al half vijf, maar een klein rondje kan er toch nog wel vanaf? Een paar gangpaden verder, is de kar al flink gevuld. Van een pan tot een ingenieus sponsje tot aan een pollepel die vast handig is voor als ik van de zomer buiten mijn pangsit aan het maken ben.

Met een drietal kassabonnen langer dan de wish list vooraf was, zijn we goed geslaagd. Op een paar items na, zijn we nu good to go voor de vakantie. Of dit budget shoppen ons ding is, I don’t know. Misschien is het die rakush factor die naar bovenkomt bij het zien van die 3 euro prijsjes. De mede bezoekers van Almere vandaag waren niet te zuinig met hun oordeel op het aantal Primark tassen. But who cares, zij weten niet of het enkel voor mijzelf is of voor een gezin thuis. Foute veroordeling. Met driekwart van mijn tassen heb ik mijn vader, moeder en zusjes gelukkig gemaakt. Nu zij weer, wiens dag zullen deze zuurpruimen goed hebben gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *