Indo’s be Like 15 juni 2016

blue-jeans-cute-denim-fashion-Favim.com-3104445Als oma dit eens zag: ripped jeans. Nadat ik het ochtend gevecht met de kledingkast eindelijk weer gewonnen heb, lig ik languit voor de tv op de bank. Een beetje te draaien aan de draadjes van mijn gescheurde jeans. Eén waar de gaten steeds groter in worden, door zowel mijn eigen onhandige acties als die van mijn hondje. Maar ja, dat is het risico van zo’n broek. Iets wat ook mijn vader niet ontgaan is. Net wanneer ik het laatste draadje terug stop in een van de scheuren, zie ik hem bedenkelijk kijken. En daar komt het …  “als je oma dit toch eens zag. Waarom koop je een kapotte broek?”

Dit gaat er totaal niet in bij mijn vader. Bij mijn oma zou dit net zo goed een vreemde reactie opwekken. Zij was altijd een dame. Als ik de foto’s terug kijk van de tijd waarin zij samen met mijn opa in Bandung leefde, valt mij altijd op hoe goed zij gekleed is. Zij was een classy nyonya. Fashion forward zelfs voor die tijd. Waar de meeste vrouwen van haar leeftijd in rokken en jurken liepen, droeg zij highwaisted broeken met blouses erbovenop. Haar lokken waren altijd in een perfecte krul vastgezet op haar hoofd als een geföhnde lok. Zelfs make-up was niet nodig bij haar verschijning.

Klik hier om het hele artikel te lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *