Indo’s be like

iblIndo’s be like is de community voor Indo’s in Nederland. Op deze website delen wij de leukste nieuwsfacts over Indonesie, tentoonstellingen, de nieuwste publicaties met Indo gerelateerde content, halen zij herinneringen op aan tempo doeloe en veel meer! Ook zijn wij gezellig actief op de gelijknamige facebook pagina Indo’s be like met herkenbare vines.

Trots dat ik mijn deel mag bijdragen aan Indo’s be Like. Iedere woensdag verschijnt daar een vaste blogpost van mij die geheel bij deze Indo Community past. Op deze manier wil ik graag de cultuur die ik enorm koester, delen en behouden zodat de verhalen en afkomst voor de volgende generatie blijven leven.

Lees hieronder de meest recente posts:

De post van woensdag 3 februari 2016
kuebolugulungtokoloHet is een hobby van mij om naast het koken en bakken, om ook boeken daarover te verzamelen. Inmiddels heb ik al een leuke verzameling en ook steeds meer in het Bahasa Indonesia geschreven. Deze probeer ik te vertalen met de middelen en kleine kennis die ik van de taal heb. Een taalcursus staat op de planning, dus no worries. Er komen alleen nog maar meer klassiekers uit mijn keuken. Lees meer…

 

 

De post van woensdag 13 januari 2016
DSC01127Het blijft gek hoe iemand mij van een afstandje, goed kan analyseren. Zelf denk ik namelijk dat ik altijd een bepaalde afstand houd. Niet zo snel aanhankelijk ben en nogal gereserveerd kan zijn. Toch kijken mensen anders naar mij. Prikken ze hier wat sneller doorheen en verrassen zij mij ermee. Hoe kan het toch dat mensen die je niet tot amper kent, zo een goede inschatting kunnen maken? Lees meer…

 

 

De post van woensdag 30 december 2015
kuemankoktokoloTerugkijkend op het laatste jaar, kan ik het met recht een rollercoaster noemen. En niet een waarin ik angstvallig mijzelf vastklamp en al om mijn moeder schreeuwend roep dat ik eruit ga vallen, maar een rollercoaster die mij een enorme adrenaline boost geeft. Begin dit jaar, die ik begon met een nieuwjaarsontbijtje die bestond uit alle restjes van oudjaarsavond, had ik nooit kunnen indenken hoe dit zou lopen. Sure ik was heilig overtuigd dat ik die Indische kroket toch echt vaker moest gaan maken, nadat ik er op een avond 4 op had gesmuld. Maar de wending die alles nam. Lees meer…


ibl

 

 

 

Eén reactie

  1. inderdaad jullie houden de indo-cultuur in ere.wij zijn vernederlands.

    View Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *