Manyee Shares: wat bedoeld de trainer?

helpwatbedoelddetrainer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoor je tijdens je training ook wel eens dat je voor 60% van je vermogen moet gaan? Lichtelijk verward, staar ik de trainer onnozel aan en kijk ik verloren uit mijn ogen. But yeah, er is geen tijd om te treuzelen tijdens de trainer. Dus gewoon gaan met die banaan en de lead volgen van de trainer. Ik doe het maar gewoon. Hoe verder de training verloopt, hoe meer vraagtekens er zich boven mijn hoofd verzamelen.

In de krachtmeting is het eigenlijk makkelijk uit te rekenen hoeveel procent je maximale vermogen is. Als je met 100 kg maximaal 1 keer een herhaling kan maken met bijvoorbeeld deadliften dan is rm (rep maximum) één keer.

Onderstaande tabel is een indicatie. Ieder lichaam werkt natuurlijk weer anders, dus houd je niet teveel vast aan deze indicatie.

herhalingetabel

 

 

 

 

 

Maar hoe zit het dan met de cardio oefeningen? Ik heb echt geen idee hoeveel 60% is als ik naar de overkant van de straat moet rennen. Ren ik dan 6 van de 10 keer of moet ik minder hard gaan rennen?

Om precies uit te rekenen hoeveel procent je maximum hr (hart rate) is, zijn er verschillende manieren. De simpelste manier om het te bereken is maximale hartslag=220-leeftijd. Maar ook dit zeker geen betrouwbare manier. Want wie getraind is en iemand die ongetraind met dezelfde leeftijd heeft precies dezelfde uitkomst.

Terugkomend op alles wat de trainer bedoeld met de procenten die hij tijdens de trainer opgooit, heb ik ze hieronder verzameld in een tabel. Een soort guide to procenten voor leken.

wattedoentabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *